Kirsi Koivu

 

Olen 50v nainen Kanta-Hämeestä Tammelasta, täältä Forssan naapurista. Olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä vuodesta 2012. Syy eläkkeelle jäämiseen on lapsuudesta asti sairastamani harvinaiset hengityssairaudet ja keuhkojen muutokset , bronkomalasia / EDAC sekä bronkiektasiat (keuhkoputkien laajentumat). Oheissairauksia on niitäkin matkan varrella kertynyt: migreeni, diabetes II, refluksi…..enemmänkin noita on ollut, mutta osa on selätetty ruokavalion ja terveen elämäntavan seurauksena. Olen myös kärsinyt masennuksesta, ahdistuneisuushäiriöstä ja lääkeriippuvuuksista, mutta näistä ei enää ole jäljellä kuin unihäiriöt, jos stressaan liikaa. 

Mutta kaiken juuri ja ydin on, että positiivisella asenteella ja kaiken elämässä koetun jälkeen sairauksien kera, elän vihdoinkin omannäköistä elämää ja olen juuri sitä mitä haluan. Pukeudun ehkä jonkun mielestä täysin ikääni sopimattomasti, mutta aion pukeutua juuri omalla tyylilläni lopun ikäni. Ehkä värjään hiukseni violeteiksi, kun täytän 70v…luomuvärillä tietenkin.

Joskus nuorena olin ujo, arka hissukka, koulukiusattu varjo itsestäni. Mutta matkan varrelta minusta on kuoriutunut jotain ihan muuta. Tässä blogissa selviää mitä ja osittain myös se, mitä matkani varrella on tapahtunut ja tapahtuu jatkossa.

Yhdistysaktiivi

Olen myös aktiivinen yhdistys-ja järjestötoimija ja monenmoista vapaaehtoistyötäkin on tullut tehtyä.

Kokemustoiminnan saralla kuulun Kanta-Hämeen kokemustoiminnan ohjausryhmään ja olen sen tuore puheenjohtaja. Tämän lisäksi kuulun KoKoA (Koulutetut kokemusasiantuntijat) ry:hyn ja olen heidän Forssan seudun aluevastaava. Teen kokemustoimijakeikkoja vaikka koko maahan ja myös verkon välityksellä. Kokemusta on näistä hommista kertynyt aika paljon, olen valmistunut kokemustoimijaksi vuonna 2015.

Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana yli 10 vuotta. Eniten kokemusta on kertynyt tiedottamistehtävistä, mutta myös sihteerin ja jäsenasioidenhoitajan hommia on kokeiltu. Koulutuksiakin löytyy yhdistystoiminnan saralta monia.

Järjestötoiminnassakin tärkein tekijä on se, että teen niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä ja sellaisia joihin haluan vaikuttaa. Jos homma ei tunnu oikealta, ei sitä kannata jatkaa. Omat periaatteet ja näkemykset ohjaavat oikeaan suuntaan, kun vaan uskaltaa luottaa omaan vaistoonsa ja siihen mikä tuntuu oikealta.

Vuosien omien kokemusten sekä toisten tarinoita kuunnellessa on herännyt halu vaikuttaa asioihin jollain tavalla. Vaikuttamiskanavat ovat vielä osin hakusessa, mutta tämä blogi on yksi niistä.

Harrastuksia harrastuksien lisäksi

Lisäksi aikani täyttää käsityöt ja muut kädentaidot sekä kaksi shetlanninlammaskoiraa ulkoilutuksineen ja metsäseikkailuineen. Sitten yksi intohimoni on vielä musiikki eli melodinen heavy metal ja rock sivuvariaatioineen sekä keikoilla ja festareilla käynti.  

Silloin kun olin vielä töissä, olin lähes koko työurani autovaraosamyynnissä tavalla tai toisella. Koulutuksia löytyykin juurikin tekniikan puolelta eli: autonkuljettaja, varaosamyyjä, autoteknikko. digitaalisen viestinnän datanomi. Eli minusta löytyy kaksi puolta: nörtti tekniikkahörhö sekä luova kädentaitaja.  Tykkään tehdä kotisivuja, somejuttuja ja myös kirjoittaa. Kaikenlaisten graafisten julkaisujen tekeminen on myös mukavaa ajankulua.

Ravitsemus

Olen perehtynyt vuosia ravitsemuksen eri variaatioihin, lisäravinteisiin sekä näiden vaikutuksista terveyteen ja miten niillä voi tukea eri sairauksien hoitoa. Omalla kohdallani on ollut suuri merkitys tällä tiedolla ja nykyään noudatan vhh-ruokavaliota, joka on lisäksi täysin viljaton, sokeriton, vältän lisäaineita sekä teollisia makeutusaineita ja pyrin varojen rajoissa käyttämään luomua. Teen likimain kaiken ruokani alusta alkaen itse nykyään.  

Kokemuksia, motivaatiota ja ideoita…

Kaikkea tätä kertynyttä kokemusta ja tietoa haluan jakaa lukijoilleni ja ehkä joku teistäkin herää kiinnostumasn omasta terveydestään entistä enemmän ja miettimään myös miten voisi itse vaikuttaa asioihin. Huumorin kukkasia tulee mukaan myös silloin tällöin. Itselle jokainen päivä on uusi mahdollisuus tehdä ihan mitä tahansa eli minulle sanat tylsä, tavallinen tai arkipäiväinen, ovat aika  vieras käsite. ..Aivoni tuottavat kaiken maailman ideoita jatkuvalla syötöllä, oli sitten kyse käsitöistä tai järjestötoiminnasta, sisustuksesta kotona tai ihan mistä vaan. Aika ei edes riitä kaiken toteuttamiseen.  

Mutta toivotan sinut mukaan matkalle minun kokemuksiini ja elämääni, voit saada tässä matkalla muutaman vinkin järjestötoiminnasta, hengityssairauksista, käsitöistä tai ravitsemuksesta ja vähän muustakin siinä sivussa …..Tosin käsityöjuttuihin en keskity tässä blogissa, vaan niille löytyy oma sivu Facebookista nimellä Knitmagic by Kikka . 

Jokainen uusi päivä on uusi mahdollisuus tehdä ihan mitä tahansa, juuri omalla tavalla.  

Kun elät omannäköistä elämää omalla tavallasi, siitä saa NOITAWOIMAA!!! 

Kirsi Koivu
Lehtijuttuja

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.

by Kirsi Koivu

%d bloggaajaa tykkää tästä: