Ketovuokaleipä vol2

Olen tehnyt näitä vuokaleipiä jo niin montaa versiota, että pakko tänne blogiinkin päivittää uusi variaatio.

Tämä versio on siis viljaton, maidoton ja vhh. Ja tästä tulee kaksi vuokaleipää. Syy näin isoon ohjeeseen, on että en jaksa niin usein leipoa leipää ja nämä on helppo laittaa vaikka puoliksi ja pakastaa. Itse säilytän näitä jääkaapissa säilyvyyden takia ja heitän sitten paahtimeen viipaleet ennen syömistä.

Ketovuokaleipä

Ainekset:

  • 10 kananmunaa
  • 6 dl kookoskermaa /kookosmaitoa
  • 10 rkl psylliumia
  • 4 dl mantelijauhoa
  • 4 dl Pofiberiä
  • 1 dl kurpitsansiemenjauhoa
  • 1-2 dl siemeniä ( käytän yleensä pellavan- ja seesaminsiemeniä)
  • 3 tl suolaa
  • 4 tl leivinjauhetta

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää kookoskerma sekä psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Lisää kaikki loput aineet ja sekoita hyvin. ( Olen sekottanut lastalla mutta vatkain ja taikinakoukutkin on hyvä vaihtoehto) . Tulee melko paksua taikinaa.

Voitele vuoat ja ripottele sitten vähän seesaminsiemeniä pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa ensin 1h sitten lisää lämpöä 225 ja paista vielä 15-20 minuuttia. Näin kuoresta tulee rapeampi. Seuraa ensimmäisellä kerralla paistoaikaa, koska uunien tehoissa on eroja.

Anna jäähtyä ja pakasta ylimääräiset. Säilytä mieluiten muuten jääkaapissa.

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.