Vhh suklainen brownie-juustokakku

Nyt on tullut näitä leivontaohjepostauksia paljon enemmän kuin muuta, mutta on muitakin juttuja vireillä. En vain ole kerinnyt enkä niskajumin takia pystynyt kirjoittamaan nyt vähään aikaan mitään. Nämä ohjeet kun tulevat paljon nopeammin kuin muut blogitekstit.

Tästä ohjeesta tulen varmaan kehittelemään jatkossa eri versioita. Tämä on tehty isoon (28cm) pyöreään irtopohjavuokaan ja on hyvin suklainen.

Makua voi halutessaan twistata vaikka eri makuisilla tummilla suklailla. Itse käytin vain perus Rainbown 80% suklaata. Pohjaan voi myös lisätä suklaarouhetta tai paloja jolloin taas saadaan eri lopputulos. Halutessaan voi myös pohjaan lisätä manteli- tai pähkinärouhetta tai jättää juusto-osasta kaakaon pois ja laittaa enemmän vaniljaa. Toki juusto-osaan voisi käydä myös mauksi sitruunakin taikka kahvi suklaan lisänä taikka pelkästään. Täytynee kokeilla.

Ensin kokeilin tällä pohkataikinalla tehdä pellillisen brownieita, joihin laitoin kylmänä tuorejuustokuorrutteen. Täytynee sekin ohje julkaista lähiaikoina. Siinä vain meni ekalla kerralla paistoaika liian pitkäksi. Ja ohje taas muuttui lennossa tässä toisessa kokeilussa…..

nfd

Vhh suklainen browniejuustokakku

Browniepohja

  • 5 kananmunaa
  • 3 dl karppisokeria
  • 200g voita tai kookosöljyä (itse laitoin 50/50)
  • 200g hyvin tummaa suklaata (vähint 80%)
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 dl lupiinijauhoja
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 1 rkl psylliumia
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Vaniljajauhetta ripaus

Juustokuorrutus

  • 500g mascarponejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl mantelijauhoja
  • 4 rkl kaakaota (tummaa)
  • ½ dl karppisokeria
  • ½ tl steviaa
  • Vaniljajauhetta ripaus

Tee ensin browniepohja.
Vatkaa munat ja karppisokeri hyvin vaahdoksi. Sulata rasva ja suklaa. (esim. vesihauteessa tai siten että sulatat ensin rasvan miedolla lämmöllä kattilassa ja kun se on sulanut, otat kattilan pois levyltä ja laitat suklaan joukkoon sulamaan). Anna rasva/suklaaseokseen jäähtyä jonkin verran. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja sulatettua suklaa-rasvaseosta. Sekoita vain sen verran että kunnolla sekoittuu.

Levitä voideltuun irtopohjavuokaan. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, siten että se menee reunojen väliin. Itse en jaksa kaivella niitä leivinpaperin jämiä kakun pohjasta, joten en yleensä sitä käytä.

Tee juustokuorrutus. Kaikki aineet sekaisin vatkaimella ja levitä kuorrutus sitten pohjan päälle. Ei tarvitse esipaistaa pelkkää pohjaa, vaan kaikki kerralla uuniin.

Nyt kakku 175 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi tai kun juusto kakun päällä on hyytynyt riittävästi. Eli voit kokeilla tätä heiluttamalla kakkua hieman ja tarkkailemalla juuston koostumusta. Jos ei hylly kamalasti, alkaa olla valmista. Anna jäähtyä hyvin ja tarjoile joko sellaisenaan tai vaikka kermavaahdon kera. Säilytä viileässä.

Tässä on sitten suklaata suuremmankin suklaahimon tyydyttämiseen! Ja sorry rakkaat lukijat, taas puuttuu makrot….Kyllä mä vielä jonain päivänä…..

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.