Nopea VHH vaniljakastike

Kirjoitanpa tämänkin ohjeen vielä erikseen, että löytyy sitten jatkossakin helpommin. Tämän kastikkeen kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ja myös sekoittaa se hyvin ennen tarjoilua. Säilytys tietenkin jääkaapissa. Muuttuu jäähtyessään paksummaksi ja keltaisemmaksi. Annos on melko iso eli vajaa litra.

Vhh-vaniljakastike

  • 6dl kuohukermaa
  • (voi käyttää osan myös maitoa)
  • 4 munan keltuaista
  • 2 rkl erytritolia tai maun mukaan steviaa
  • Ripaus aitoa Vaniljajauhetta tai vanilja-aromia
  • 25-50g voita


Itse olen vielä laittanut 1 tl perunajauhoa, vaikk on kiellettyjen listalla muuten.

Laita kaikki aineet kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan pohjia myöden sekoittaen, kunnes alkaa pulpahdella. Älä anna kiehua. Nosta pois levyltä ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä sitten jääkaapissa kylmäksi. Säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Jäähtyessään muuttuu paksummaksi ja keltaisemmaksi.

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.