VHH Mausteinen omenakakku

Törmäsin Forssan lehdessä omenakakun ohjeeseen ja tuli heti mieleen kokeilla tehdä siitä ketoversio. Kokeilin heti seuraavana päivänä ja tässä lopputulos eli ohje. Omat kuvat kakusta eivät ole kovin hienoja, johtuen siitä että en omista suorakaiteen muotoista sileää lautasta, johon kakku olisi sopinut.

Vhh Mausteinen omenakakku

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 2,5 dl lupiinijauhoja
  • 3 rkl psylliumia
  • 1 dl karkeaa pähkinärouhetta
  • 2,5 dl karppisokeria tai muuta makeutusta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 150 g voita sulatettuna
  • 2 kananmunaa
  • 3 normaalikokoista omenaa, kuorittuna, siemenkodat poistettuna ja pilkottuna.
  • ( sitruunamehua tarpeen vaatiessa omenoiden päälle, ettei tummu)

Sulata voi ja riko kananmunien rakenne. Sekoita kuivat aineet keskenään eri astiassa. Sekoita nämä kaikki yhteen ja lisää myös omenapalat. Sekoita vaikka puulastalla kunnes on hyvin sekaisin. Ei tarvitse vatkainta.

Voitele leipävuoka 24×10 cm tai pyöreä vuoka halka 21 cm. Lisää kakkutaikina vuokaan. Paista noin 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarkkaile ensimmäisellä kerralla ettei pala, uunit ovat erilaisia ja mantelijauho tummuu helposti. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten. Koristele vaikka mantelilastuilla.

Itse tein annoksen 1,5 kertaisena kun oma leipävuoka on noin 28×14 cm kokoinen.

Oikein erinomainen maku, ehkä kaipaa seurakseen vaniljakastiketta.

Koostumus on hiukan hajoavaista, en tiedä miten sen saisi korjattua, mutta maku on hyvä.

Vaniljakastikkeen ohjeen löydät tästä blogista omenapiirakan yhteydestä täältä :

https://noitawoimaa.fi/?p=593

Ja laitan tänne tuon kakun macrot, kunhan kerkiän ne laskea….

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.