Ketojuustokakku uunissa

Koska minulle ei konkarileipojana mikään ohje käy valmiina, teen melkein järjestään kaikkiin omia muokkauksia tai yhdistelen eri ohjeita ja vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tämän blogin myötä olen onneksi oppinut kirjaamaan ylös käyttämäni aineet ja määrät. Aiemmin en sitä tehnyt ja harmitti vietävästi, jos jokin onnistui todella hyvin, enkä muistanut mitä olin siihen laittanut tai lähinnä kuinka paljon. 

Tässä nyt ihan huippumakoisa juustokakkuohje, jonka idean sain Sulamon ohjeesta. 

Ketojuustokakku uunissa

Pohja:

150g voita

1dl karppisokeria (erytritolia) 

1 kananmuna

3dl mantelijauhetta

1dl hasselpähkinärouhetta

1tl leivinjauhetta 

1 tl kanelia

Täyte:

300g creme fraichea (ranskankerma) 

500g mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa) 

4 kananmunaa

1 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna hienoksi raasteeksi

1 dl karppisokeria tai vastaava määrä steviaa

(Näissä ohjeissa neuvotaan lähes aina laittamaan leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, mutta itse olen todennut että pääsen helpommalla kun vain voitelen koko vuoan. Ei tarvitse kaapia leivinpaperin rämmäleitä kakun pohjasta, rikkomatta kakkua.) 

Tästå ohjeesta riittää hyvin 24 cm halkaisijaltaan irtopohjavuokaan tai jopa himpun isompaan. 

Ohje:

  • Vaahdota pehmeä rasva ja karppisokeri. Lisää vatkaten joukkoon kananmuna.
  • Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. 
  • Painele taikina voidellun  irtopohjavuoan pohjalle. (käytä halutessasi pohjalla reunojen väliin menevää leivinpaperia) 
  • Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 
  • Purista sitruunan mehu ja raasta kuori. 
  • Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. 
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla 1-2 tuntia. Riippuu uunista. Omassani kesti 2h. Jos tummuu reunoilta, ennen kuin on valmis, peitä foliolla. Itse paistoin kunnes kakku ei enää ”hyllynyt” keskeltä. 
  • Anna jäähtyä, mieluiten seuraavaan päivään, ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin. Irroita vuoasta vasta kun on kunnolla jäähtynyt ja kiinteytynyt. 
  • Tarjoile marjojen tai marjasoseen kera tai nauti sellaisenaan. 

Makoisia herkutteluhetkiä! 

2 thoughts on “Ketojuustokakku uunissa”

  1. hei
    sivustollasi on hyviä kokkiohjeita. Ymmärrät materiaalien luonteen. Ohjeita helppo seurata ja olet huomioinut avoimesti virheitä mitä kannattaa välttää. Itse aloition ohjeittesi seuraamisen tofun valmistuksesta, strömssön ohjeella en onnistunut. Sivustolla positiivinen kannustava, maalaisjärjellinen teksti, ilman itsesi esineellistämistä.

  2. Kiitos kovasti palautteestasi. Olen nyt kerinnyt vähemmän panostaa blogiini, mutta asia korjaantuu kyllä nyt syksyllä. Kesä ja kevät on ollut hyvin kiireistä ja elämää täynnä. 💜.

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.