Törkeän herkulliset kookos-suklaa-pähkinävälipalapatukat (viljaton, melko vhh)

Olen jatkanut välipalapatukkakokeiluja. Ensimmäinen testierä vähähiilarisia välipalapatukoita ei ollut onnistunut, mutta tämä toinen kyllä. Näistä tuli niin törkeän hyviä, että siis en kyllä voi toiste tehdä. Syy, ne on pakko syödä ja toisekseen niissä on liikaa hiilareita ainakin ketoosiin pyrkiville. Toki jos malttaa syödä vain yhden noin 50g patukan, hiilarimäärä jää noin 10g. En löytänyt ilmaista sovellusta millä laskea nuo ravintosisällöt, mutta ynnäsin sitten niitä ihan itse. Laitan luvut tuonne loppuun, ohjeen jälkeen. Mulperimarjoista ja pähkinöistä kertyy hiilareita ehkä eniten. Marjat voi toki vaihtaa johonkin muuhun, mutta noissa mulpereissa on ihana toffeinen vivahde. 

Patukat voi päällystää vielä suklaalla toiselta puolelta kuten minä tein. Tämä taas lisää hiilareita suklaasta riippuen. Myös makeutusta voi laittaa halutessaan. Stevia paras hiilariton vaihtoehto ja hunaja sitten toinen, mutta hunaja lisää taas hiilareita. Näillä aineilla patukat muistuttavat maultaan ehkä hieman tobleronea, mutta ei toki yhtä makeaa. 

Ja toki näissä on vähemmän hiilareita ja rutkasti enemmän rasvaa kuin 98% kaupassa myytävistä patukoista. Eikä lisäaineita. Ja jos aineisiin käyttää luomua on tulos tietty myös luomua. 

Foodie ja Fineli

Hyvä apu ruokien ja kaupan tuotteiden ravintosisältöjen sekä aineiden suhteen on s-ryhmän Foodie-sovellus, jonka voi ladata android-puhelimeen. Sieltä löytyy lähes kaikkiin kussakin kaupassa myynnissä oleviin tuotteisiin nämä tiedot ja sen lisäksi jos valitset oman kauppasi, näet onko sitä hyllyssä ja missä hyllyssä tuote sijaitsee. Lisäksi voit tehdä sovelluksella itsellesi kauppalistan. Eli sovellukselle on paljon käyttöä, vaikka et tilaisikaan ruokaa heidän verkkokaupastaan. Ja Foodie toimii myös verkossa.

https://www.foodie.fi/

Toinen paikka mistä löytyy eri ruoka-aineiden ravintosisällöt on Fineli. Siellä on myös paljon muita ominaisuuksia ja voit pitää mm ruokapäiväkirjaa. 

https://fineli.fi/fineli/fi/index

Suklaa-pähkinä – kookospatukat

Tarvikkeet

  • 4rkl kookosöljyä
  • 100g voita
  • 300g erilaisia pähkinöitä ja manteleita karkeana rouheena 
  • 100g tummaa suklaata rouhittuna karkeaksi. (käytin 80%)
  • 2dl Voimaruoka 360 suklaa-jauhetta
  • 2dl kookoshiutaleita
  • 2rkl kaakaojauhetta tai raakakaakaojauhetta
  • 2dl mulperimarjoja
  • Makeutusta halutessasi (stevia, hunaja) 
  • Halutessa 100g suklaata kuorrutukseen

Sulata rasvat vesihauteessa. Rouhi suklaa ja pähkinät. Lisää kaikki aineet (paitsi kuorrutussuklaa) ja sekoita hyvin.

Vuoraa jokin suorakaiteen muotoinen astia leivinpaperilla ja painele massa sinne tiiviisti. Laita jääkaappiin jähmettymään. Muutaman tunnin päästä ota pois ja kippaa köntti varovasti leikkuulaudalle. Leikkaa isolla terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Tästä määrästä tulee noin 15 patukkaa, riippuen tietenkin minkä kokoisia haluat.

Jos haluat kuorruttaa suklaalla, sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa suht matalassa astiassa johon mahtuu dippaamaan patukan pituussuunnassa. Dippaa patukoiden toinen puoli suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle tarjottimelle suklaapuoli ylöspäin jähmettymään. Siirrä jääkaappiin jähmettymään. 

Kun suklaa on kovettunut voit säilyttää patukat jääkaapissa sellaisenaan suljetussa laatikossa ja kääriä vaikka folioon, jos otat reissuun mukaan. Kookosrasva sulaa melko helposti joten kovin lämpimässä ei kannata kauaa säilyttää. 

Varoitus: vaarallisen hyviä… 

Ravintosisältö ilman suklaakuorrutusta noin, ei tarkka. 

Noin 50g kokoiselle patukalle:

Energia 566 kCal

Rasvat 45g

Hiilihydraatit 20g

Proteiinit 16g

Kuitu 6g

Herkullisia hetkiä patukoiden parissa! 

Kerro, kommentoi tai kysy lisää aiheesta.