Aihearkisto: Lääkevieroitus

Hivutustaistelu ketiapiinin kanssa

Kirjoitin jo aiemmin jutun Ketipinorista. Tässä linkki siihen.

https://noitawoimaa.fi/?p=642

Tämä on siihen jatko-osa. Kirjoitan tämän josko tästä olisi jotain apua samojen ongelmien kanssa painiville. Itse en todellakaan vielä tiedä miten tämä taistelu päättyy, mutta tuosta myrkystä aion päästä eroon. Lopputuloksia on vain yksi, vaikka se kestäisi miten kauan….

Aloitus

Alkuun vähensin ketiä 300mg :sta 100 mg:aan 2 kk aikana! Tuo oli ihan liian nopea tahti ja psykiatri ohjeisti vielä nopeampaan vähentämiseen. Vieroitusoireita tuli paljon ja pelottavia. Joten pakitin 150 mg:aan.

Onneksi löysin facebookin SSRI-vieroituksen suljetun vertaisryhmän yhden ystäväni avulla ja sain lisää tietoa aiheesta. En tiedä miten hirveässä kunnossa olisin ilman sitä. Sekä psykiatri että tk-lääkäri ohjeistivat ihan liian nopeaa pudotusta, tosin tk-lääkäri oli tässä huomattavasti fiksumpi ja varovaisempi.

Tässä linkki tuohon suljettuun ryhmään.

https://www.facebook.com/groups/786393404802840

Löytyy myös julkinen ryhmä:

https://www.facebook.com/groups/1685862111700395

Itse olen kuitenkin käyttänyt ketiapiinia 100-300mg 7,5 vuotta. Ne pääsevät todennäköisesti helpommalla, joilla käyttöaika lyhyempi.

Oma lääkkeen historia selvisi

Tilasin syksyllä 2020 kaikki psykiatrian polin paperini ja niistä selvisi tietenkin lääkehistoriani, kuin myös monta muuta asiaa. Osan olen selvittänyt suoraan Kanta.fi järjestelmästä.

Olen syönyt ketiapiinia vain ja ainoastaan unettomuuteen/yöunta parantamaan syksystä 2013 eli 7,5 vuotta. Alkuun annostus on ollut 100mg (25mg x1-4), kun vähempi ei vaikuttanut mitenkään. Sitten annostusta on nostettu 200 mg:aan syksyllä 2015, kun ei vähempi enää tehonnut. Sitten jo seuraavana kesänä eli 2016 nostettu 300 mg:aan kun ei tehonnut enää edellinenkään. Toki olin aivan pökerryksissä vähintään puoleen päivään tuosta annoksesta.

Jossain vaiheessa aloin ymmärtämään ettei näin voinut jatkua, kun en enää 300 mg:llakaan nukkunut. Ensimmäiset, ihan liian nopeat vähennysyritykset loppuivat heti alkuunsa järkyttäviin vieroitusoireisiin sekä totaaliseen unettomuuteen. En psykiatrin ohjeilla olisi koskaan onnistunut lopettamaan lääkettä. Terveysaseman omalääkäri onneksi varoitteli, että loppuvaihe täytyy tehdä to..ooosi hitaasti.

Ketiapiinin erikoisvahvuudet

Laskin 10% tiputusannoskoot ja määrät 125 mg:sta nollaan ja otin yhteyttä terveysaseman omalääkäriin. Tosin nyt vaikuttaa siltä etteivät laskemani määrät riitä, kun aikataulua joutuu venyttämään pidemmäksi. Omalääkärini kirjoitti E-reseptit kaikista vahvuuksista. Sitten tilasin ne Yliopiston apteekin verkkokaupasta. Toki hommaan tuli vähän mutkia matkaan, koska välissä oli joulun pyhät ja tilaus onnistui hukkumaan apteekissa. Kaikkiaan reseptien hankkimiseen ja lääkkeiden tekemiseen/toimitukseen meni noin 2kk. Onneksi minulla oli lääkekatto täynnä ja sain vahvuudet omavastuulla eli 2,50 € per vahvuus. Muuten hinta olisi ollut jotain 70 € luokkaa 4 eri vahvuutta kaikkiaan, voi olla että tuo oli hinta ennen Kela-korvausta eli loppusumma ei kuitenkaan ole mikään ihan järkyttävä. Lääkkeet tulivat kapseleina kukin vahvuus tietenkin omassa purkissaan. Ei tarvitse murskata ja punnita niitä viheliäisiä pikku tabletteja tai läträtä liuoksien kanssa.

YO-Apteekin verkkokauppa

Ja Yliopiston apteekista pystyy tilaamaan lääkkeitä mihin päin maata tahansa. Paketti toimitetaan tilaajan valitsemalla tavalla. Tilauksen voi tehdä puhelimitse tai verkkokaupan chatin kautta. Chat on siitä helppo että samalla voi puuhailla kotona jotain muuta, kunhan muistaa vilkuilla chattia välillä. Ja kaikki lääkkeet saat kerralla eikä joudu juoksemaan lähiapteekissa montaa kertaa, kun kaikkea ei kuitenkaan ole varastossa, enkä tiedä tekevätkö tällaisia valmisteita lainkaan. Mutta kannattaa varautua pitkään toimitusaikaan erikoisvalmisteiden kohdalla.

Matka jatkuu…

Olin 125 mg:n annoksessa 2 kk, koska apteekin toimitus takkuili. Sitten kuukausi 100 mg:ssa. Luulin taas että kaikki menee hyvin, mutta sitten pudotin annoksen 87,5 mg:aan. Ei mennyt enää hyvin. Vielä samana iltana iski migreeni, joka ei loppunutkaan pariin tuntiin kuten normaalisti.

Seuraavana aamuna näköhäiriöt jatkui, puhe sammalsi ja päätä särki edelleen. Oireet olivat kaikkiaan niin pelottavat että soitettiin ambulanssi. Totesivat että ei mitään neurologista infarktia tai vastaavaa, mutta veivät silti lähisairaalan päivystykseen. Silloin en vielä tajunnut oireiden syytä.

Taas takapakkia

Luulin että oireet katosi muutamasta piikistä (pahoinvointilääke, kipulääke, lihasrelaksantti), mutta kotiin päästyä ne kuitenkin jatkuivat. Lääkäri oletti niiden johtuvan niskajumin ja migreenin yhdistelmästä. Itse asiassa oireet vain pahenivat pikku hiljaa. Vaikutus annoksen pienentämisestä ei tule heti, vaan oireet alkavat pikku hiljaa muutaman päivän kuluessa ja pahenevat.

Näin kävi nytkin. Näköhäiriöt jatkuivat, vuorotellen kuuma ja vilunväreitä, oksettava olo, huimaus, kiertohuimaus, voimaton olo, heikottava olo, sydämen tykytys…. Neljäntenä aamuna vähennyksestä päätin palata 100 mg:aan. Vaikutus ei vain siinäkään tule välittömästi… Pelkäsin oireiden pahenevan entisestään. Pakko hidastaa pudotustahtia eli pudotusväliä pidentää 6-8 viikkoon, mikä taas tarkoittaa koko projektin pitenemistä. Ja 10% ohjeesta ei auta lipsua. Aiemmin alkoi tulla myös kasvojen pistelyä ja puutumista, sekä pientä nykimisen tunnetta kasvolihaksissa, siksi en nyt uskalla jatkaa tällä vahvuudella, vaan peruutan takaisin 100 mg:aan vaikka kuukaudeksi.

Keskustelin messengerissä yhden samoja asioita tai paljon pahempia kokeneen ihmisen kanssa tästä aiheesta ja sain onneksi taas muutamia vinkkejä ja vertaistukea.

Mad in Finland

Löysin uudelleen sivuston Mad in Finland, alla linkki sinne. Sieltä löytyy paljon infoa ja tarinoita näihin asioihin liittyen. Ajattelin myös tarjota omia tekstejäni ja tarinaani sinne.

https://madinfinland.org/

https://www.facebook.com/Mad-In-Finland-Tarpeenmukainen-hoito-ry-869167999915060

https://www.madinamerica.com/

https://www.facebook.com/madinamerica/

Vaiettu aihe

Tämä aihe olisi sellainen, mikä pitäisi nostaa julkisuuteen enemmän sekä ihmisten tietoisuuteen. Liki kaikki sote- ja mielenterveyspuolen järjestöt ovat kuitenkin sitoutuneet noudattamaan keskusliittojensa sääntöjä, joissa useimmiten luvataan olla puuttumatta lääkehoitoihin. Päinvastoin pitäisi kannustaa potilaita ottamaan lääkkeensä, eikä puuttua terveydenhoidon epäkohtiin.

Aihe on siis sellainen, johon ei saisi julkisesti puuttua tai sitä arvostella, eikä ainakaan kannustaa potilaita lääkkeiden vähentämiseen missään tapauksessa. Tämä taas johtaa siihen, että ihmiset voivat ajautua umpikujaan, kun eivät tiedä mistä saisivat tietoa, apua ja vertaistukea näihin asioihin. Auttaako se oikeasti ketään, no ei varmasti auta! Jos järjestöt eivät voi antaa vieroitukseen vertaistukea, kuka sitten? Ihmiset myös potevat syyllisyyttä ongelmistaan lääkkeiden kanssa, vaikka syy ei ole lainkaan heissä. Työssä käyvälle myös pitkä vieroitusprosessi on käytännössä mahdoton. Siihen tarvitaan muutenkin luonteenlujuutta ja vakaata päättäväisyyttä. Prosessiin ei kannata edes ryhtyä, jos muut asiat eivät ole kunnossa. Ja edelleen osa lääkäreistä väittää ettei neurolepteissä tai SSRI-lääkkeissä ym. ole mitään riippuvuuden vaaraa.

Tässä taas yksi syy mikä johtaa siihen etten varmaan voi enää itse toimia minkään sote-järjestön kokemustoimijana. En vaan voi vaieta näistä asioista, enkä muistakaan terveydenhoitoon ja lääkkeisiin liittyvistä epäkohdista. Katsotaan sitten, miten tämä homma etenee ja minkä kanavan löydän tämän asian eteenpäin viemiseksi. En ainakaan aio luovuttaa missään suhteessa tämän asian suhteen…

Tämä tarina myös jatkuu….

Tässä vielä linkkejä liittyen aiheeseen.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/nuorille-maarataan-psykoosilaakkeita-vaikka-vaikutuksia-ei-tunneta-raju-laakitys-vaatisi-seurantaa/

https://www.lily.fi/blogit/curvy-healthy/mita-laakkeiden-lopettaminen-tekee-ihmiselle/

http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ketipinorin-vaaroista-vaietaan-suomessa

https://www.hankalapotilas.net/2012/01/neuroleptit-nykyajan-ihmelaakkeet/

https://www.mielipalvelut.fi/artikkelit/vaiettu-kansantauti-eli-masennuslaakeriippuvuus/

http://akukopakkala.fi/piilotettu-kansansairaus-ssri-riippuvuus/

Unettomuuden viheliäinen viidakko

Omat kokemukset unettomuuden viheliäisessä viidakossa. 

Olen kärsinyt unettomuudesta ja nukahtamisvaikeuksista lähes koko aikuisiän. On tullut kokeiltua kaikenmoista: lääkkeitä, luontaistuotteita ja paljon muuta. Nyt olen päättänyt että haluan selvitä unettomuudesta ilman lääkkeitä. Tässä taistossa minulla on yksi paha este, lääke nimeltä Ketipinor. 

Kirosana nimeltä Ketipinor

Olen aiemmin syönyt nukahtamis-, masennus- ja rahoittavia lääkkeitä ja tullut niistä riippuvaiseksi. Olen myös päässyt niistä kaikista irti. Ikävä kyllä minussa on sisäänrakennettu ominaisuus, että tulen helposti lääkkeistä riippuvaiseksi ja vieroittautuminen täytyy tehdä hitaasti, jos en halua massiivisia vieroitusoireita. Ja silti niitä tulee jossain määrin. 

Sitten psykiatri ehdotti lääkettä nimeltä Ketipinor nukkumiseen. Ilmeisesti, koska olen syönyt elämäni aikana paljon lääkkeitä, toleranssi on kasvanut. Myöskään Ketipinorissa ei mikään nukkumiseen suositeltava pieni annos riittänyt alkuunkaan. Myöhemmin olen kuullut että nukkumiseen ei saisi isoja annoksia määrätä lainkaan. No tuolloin, vuosia sitten, en sitä tiennyt vaan aloin käyttämään lääkettä 300mg joka ilta. Ja lääkärin tietenkin asian hyväksyessä. Silloin en myöskään tiennyt lääkkeen koukuttavuudesta. 

Levottomat jalat

Ketipinor toi tullessaan monia muita ongelmia. Levottomat jalat alkoivat oireilemaan pahemmin ja pahemmin. Ketipinorilla on siis levottomia jalkoja pahentava vaikutus, jota en myöskään vielä tuolloin tiennyt. Sain sitten levottomiin jalkoihin toisen lääkkeen, Pramipexolen. Myös tämän lääkkeen toleranssi on kasvanut vuosien käytön myötä ja annosta on jouduttu nostamaan. Uskon kuitenkin että kun pääsen Ketipinorista eroon, pääsen eroon myös Pramipexolesta.

Lisätietoa levottomista jaloista ja vähän erilaisia näkemyksiä:

Linkki Uniliiton sivulle

Uniliiton sivuilta löytyy muutenkin paljon hyvää uniasiaa. 

https://www.puhti.fi/tietopaketit/levottomat-jalat/

Linkki Ruohonjuuren sivulle

Ketipinorista irti

Nyt minulla on rankka vaihe meneillään eli yritän tuosta Ketistä irti pikku hiljaa. Vähennän 300mg annosta 25mg per viikko. Otan avuksi myös melatoniinia. Nyt olen vasta urakan alussa eli annos on 250 mg. Silti nukun välillä hyviä öitä ja välillä en nuku kuin joitakin tunteja. Viimeisen 100 mg lääkäri suositteli tiputtamaan vielä hitaammin. 

Itsellä tuo Ketipinor on aiheuttanut muistihäiriöitä, huonoa unenlaatua, aamupäivät unipöhnässä ja illalla ahmimista noin tunti lääkkeen oton jälkeen. Voi olla muitakin vaikutuksia mutta ehkä tajuan ne vasta päästyäni irti lääkkeestä. Painoa ei tunnu millään saavan tippumaan vähähiilarisesta ruokavaliosta huolimatta viimeisiä ylimääräisiä kiloja. 

Ajattelin että taidanpa poikkeuksellisesti pitää päiväkirjaa tältä vieroitusajalta. Voin sitten esittää sen lääkärille, joka väittää ettei Ketipinorista tule vieroitusoireita. Sitten kun olen päässyt kyseisestä lääkkeestä irti, en koske siihen pitkällä tikullakaan. Voin vaikka julkaista päiväkirjan täällä blogissa. 

Ferritiini

Tässä matkan varrella on ilmennyt myös se että alhaiset rautavarastot (ferritiini) pahentavat levottomien jalkojen oireita. Ja minulla myös vuosien haponestolääkkeiden käyttö on aiheuttanut sen ettei rauta imeydy eli ferritiiniarvot ovat olleet alhaiset. Nyt en ole puoleen vuoteen syönyt haponestolääkkeitä ja toivonkin että varastorauta-arvot olisivat kohonneet. Olen myös käyttänyt rautaa suihkeena sekä nyt jonkin aikaa syönyt Ternicolia eli ternimaitokapseleita, joista toivon olevan hyötyä rautavarastojen kerryttämisessä. 

Ferritiiniasiaa: 

https://www.puhti.fi/tietopaketit/ferritiini/

Ternicolista ja laktoferriinistä lisätietoa täältä:

https://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=aikuiset_seerumin_rauta_tarkea_terveyden_mittari

Hemoglobiiniarvot minulla ovat olleet aina hyvät, jopa liiankin korkeat. Se taas johtunee hengityssairaudesta, joka nostaa hemoglobiinia. Lisätietoa aiheesta :

https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/hemoglobiiniarvo-b-hb-kertoo-hapensaannistasi/

Ikävä kyllä tuntuu että lääkärit eivät tajua näitä varastorauta-asioita ja niiden monia vaikutuksia lainkaan. Tai suurin osa heistä ei tajua… Tuijotetaan vain hemoglobiinia ja pidetään ferritiinin mittausta jonain muoti-ilmiönä. Tuo varastorauta kun on äärimmäisen tärkeä asia monessakin mielessä ja se vaikuttaa moniin sairauksiin ja asioihin elimistössämme. Ja eritoten se vaikuttaa myös nukkumiseen. 

Sairauksien vaikutus nukkumiseen

Siinä oli tuo lääkkeellinen osuus omasta unettomuudesta. Toki sitten olen kaikkea muutakin kokeillut. Itsellä nukkumiseen vaikuttavat myös omat sairaudet. 

Refluksi vaikuttaa ehkä eniten. En saisi syödä tai juoda liian lähellä nukkumaan menoa. On hyvin ikävä herätä siihen, kun mahan sisältö nousee kurkkuun ja vedät sitä nukkuessa henkeen…Siihen kyllä herää, kurkkua kirveltää pitkän aikaa sen jälkeen. Se ei myöskään ole lainkaan hyvä juttu keuhkoille ja voi aiheuttaa jopa keuhkokuumeita. 

Itselläni on kyllä ylävartalo kohotettuna nukkuessa refluksin estämiseksi. Ja mikään pikku kohottaminen ei riitä. Näistä asento asioista on oma blogitekstinsä täällä:

Hengityssairaudet

Refluksi voi hoitamattomana aiheuttaa jo sinällään yskää ja yskimistä yölläkin. Ja itsellä astma ja bronkiektasia jo pelkästään voivat aiheuttaa yskimistä. Tuo pääpuolen kohoasento helpottaa myös yskimistarvetta yöllä. Normaalisti saan nukkua yöni melkein yskimättä, jos vain olen päivällä liikkunut riittävästi että limat on yskitty pois jo silloin. Toki nukkumaan mennessä saa hetken yskiä asennon muutoksen takia ja aamulla herätessä myös. Sitä en tiedä miten muuten hengityssairaudet vaikuttavat nukkumiseen tai unen laatuun. Kovin monella hengityssairaalla on myös uniongelmia. Ja sitten on erikseen vielä ne joilla on ongelmana uniapnea. Mutta se on sitten jo ihan eri juttu, mutta kannattaa muistaa tutkituttaa jos vähänkään epäilee. Oireet voivat siinäkin olla hyvinkin epätyypillisiä. 

Älykello

Itse hankin älykellon joskus 1,5 vuotta takaperin. Itsellä se on helpottanut nukkumista, koska voin siitä helposti tarkastaa kellonajan aamulla ja jatkaa unia jos on kovin aikaista. Aiemmin jouduin nousemaan sängystä tarkistamaan kellonajan, mistä oli seurauksena se, etten enää saanutkaan nukuttua vaikka kello olisi ollut vasta viisi aamulla. Vältän myös vessassa käyntiä aamutunteina, koska se saa minut niin hereille, etten saa enää nukuttua sen jälkeen. Tämä edellyttää tietenkin sitä ettei illalla saa juoda kovin paljoa.

Toki älykellosta on paljon muutakin hyötyä unen tarkkailussa. Ei tarvitse miettiä kauanko on nukkunut, kun kellosta näet se heti. Tarkemmat uniraportit ja tilastot näkee puhelimen sovelluksesta, joka on linkitetty kelloon. Myös hengityksen laatu yön aikana näkyy raportista, sekä eri unen laadut. Ja kaikki tallentuu eli voit vertailla ja seurata unihistoriaasi taaksepäin. Saat viikko tai kuukausiraportin jos haluat.

Joku taas ei saa lainkaan nukuttua mikään ranneke ranteessa, mutta itselle tuo on hyvä vaihtoehto.

Biohakkeri-asiaa

Biohakkereiden sivuilta löytyy muuten tosi perusteellinen juttu unesta. Siinä on asiaa, jota ei löydy moneltakaan muulta sivulta. Myös uneen vaikuttavista ja sitä parantavista lisäravinteista sekä hoitomuodoista joista ei myöskään hirveästi löydy tietoa koottuna. Tässä linkki:

https://biohakkerit.fi/2019/04/10/syvan-unen-optimointi-ja-biohakkerointi-kokonaisvaltainen-katsaus-unen-laadun-ja-syvan-unen-parantamiseen/

Unihygienia

Itsellä tyyny ja patja ovat todella tärkeitä laadullisesti. Selkäni ei kestä liian kovaa patjaa ja niska menee jumiin vääränlaisesta tyynystä. Siksi otankin usein reissuunkin oman tyynyn ”korotussarjoineen” mukaan. Lisää näistä löytyy blogi tekstistä :

Meillä on nykyään pimennysverhot koko talossa, jolloin voi nukkua makkarin ovi auki myös kesällä. Näin ilma pysyy raikkaampana makuuhuoneessa. Nukun myös joka yö tulpat korvissa. Olen tosi herkkä heräämään ääniin ja nukun myös parhaiten pimeässä. Ehkä erityisesti keuhkojeni takia, olen herkkä myös ilman laadulle ja lämpötilalle. Liian kuumassa alkaa herkästi yskittämään ja huono ilma samaten. Koirien ja koneellisen ilmanvaihdon takia ei voi pitää ikkunoita auki. 

Uni ja stressi

Itsellä varmaan suurin unettomuuteen vaikuttava tekijä on stressi. Ja jos ei stressiä ole muuten, niin se tulee siitä saako nukuttua! Varsinkin jos on aamulla lähdössä johonkin eli on herätys tiettyyn aikaan, alkaa nukkumisstressi jo illalla. Useimmiten koko yö menee huonoilla unilla juuri silloin kun unta eniten tarvitsisi, vaikka tulevan reissun takia. 

Olisi helppoa kun voisi kytkeä aivot pois päältä yöllä… Itsellä on välillä pää niin ylikierroksilla, vaikka vain jostain hyvistä ideoista tai suunnitelmista, etten saa nukuttua. Nykyään olen ottanut tavaksi etten edes yritä mennä nukkumaan jos ei väsytä riittävästi. Tiedän että nukkuminen menee yrittämiseksi eikä uni tule, jos ei väsytä tarpeeksi. Parempi ehkä nukkua muutama tunti hyvin, kuin kieriskellä  yö sängyssä. Itsellä on myös auttanut se että kirjoitan asioita paperille, jos ne kovin pyörivät päässä. Näin niitä ei tarvitse yrittää enää muistaa tai miettiä. 

Mindfullness ja EFT

Olen yrittänyt mietiskelyä tai rentoutusta mutta itselle paras ja tehokkain on EFT naputtelu (tapping). Sillä olen saanut itseni rauhoittumaan ja nukkumaan. Tuppaa vain senkin käyttö unohtumaan helposti. Se myös rauhoittaa, jos jännittää tai stressaa jotain muita juttuja. EFTstä löytyy Youtubesta videoita ja tietoa netistä, on myös ilmaiseksi ladattava pdf-kirja, jonka on tehnyt EFTn kehittäjä. Naputtelu voi vaikuttaa alkuun hivenen hassulta, mutta kannattaa vain jatkaa sinnikkäästi niin huomaa vaikutukset. 

Lisätietoa löydät täältä. 

Ja videokirjasto muutamista EFT-videoista:

Sekä EFT-käsikirja; suomennettu Gary Craigin alkuperäisestä:

https://drive.google.com/file/d/1Yqq9Cc-lVmfrFxfpmE0esN-HkJwDTF9u/view?usp=sharing

Tapping solution app (sovellus) 

Tapping solution app

EFTstä on olemassa myös älypuhelimeen ladattava englanninkielinen sovellus, joka on ehdottomasti minun suosikkini. Siinä on myös ilmaisia harjoituksia, osa toki maksullisia. Niissä on mukana rentouttava ja rauhoittava taustamusiikki eikä tosiaan tarvitse joka sanaa ymmärtää. Näytöllä myös näkyy aina naputtelukohta. Harjoitukset ovat kestoltaan noin 10 minuuttia kestäviä. 

Sovelluksen nimi on Tapping Solution ja se löytyy ainakin Androidiin Play-kaupasta ja myös  IPhone-puhelimiin on oma sovelluksensa. 

Tässä vähän lisätietoa sovelluksesta, englanniksi kylläkin. 

Yhteenveto 

Mielemme hyvinvointi vaikuttaa uskomattoman paljon uneemme, kuten se vaikuttaa koko kehoomme ja elimistöömme. Uskon että monilla suurin tekijä uniongelmissa on oman pään sisällä. Stressikin vain tuntuu lisääntyvän nykymaailmassa. Onneksi itse en enää pyöri työelämän oravanpyörässä, vaan saan tehdä mitä haluan työkyvyttömyyseläkkeellä. Toki olen niin monessa touhussa mukana, että stressiå aiheutuu silti välillä. Jos ei stressiä olisi, taitaisimme kaikki olla paljon terveempiä ja nukkua yömme paremmin.